FaceBook FarmVille Nasıl Oynanır?
20 December 2009 Bu yazı AkAr_68 tarafından yazılmıştır,
Kategori FaceBook, Kategorisiz
Bu yeni facebook uygulaması hakkında bir yazı yazmıştım. Ve bu yazı beklediğim ilgiyi gördü sanırım. Yorumlar gelmeye başladı. Ayrıca feysbuktan beni ekleyin komşu olalım dedim. Yeni komşular da geldi. Ama bazı arkadaşların soruları üzerine hem nasıl oynandığı hakkında hem de sorulan sorular hakkında çeşitli bilgiler vereceğim.
FarmVille Nedir?
Bu feybuktaki bir sürü uygulamadan sadece bir tanesidir. Bu bir oyundur ve diğer feybuk oyunları gibi, amacı sizi feysbuğa bağlamaktır. Yani düzenli olarak feysbuka girmenize yol açar. Bu oyundaki amaç tarlanızı ekip biçerek para kazanmak ve bu paraları harcamaktır.
Para kazanmak ve oyun içindeki araçlar:
Para kazanmaya başlamak için en başta tarlanızı oluşturmanız lazım. Bunun için en başta Plow Tool seçin ve alanlar oluşturmaya başlayın. Oluşturduğunuz tarlalar kahverengi olacaktır. Bu durumdayken ekmeye başlayabilirsiniz. Plow tool tarla oluşturmaya yarar. Hemen sağındaki Delete Tool ise varolan eşyaları ya da tarlaları silmeye yarar. Plant/harvest tool ise ekip biçmek içindir. Plant tohum ekmek ve de harvest toplamak anlamına gelir. Ekime hazır tarlanız yoksa bu araç ile tarlanızı yenilersiniz. Sonra hazır olan tarlayı bu araçla tıklarsanız, tohum satın alma ekranı yani market çıkacaktır. Buradan en uygun tohumu alıp ekeceksiniz. Tohum çeşitine göre 4 saat, 12 saat 1 gün bekleyecek ve o süre sonunda olgunlaşan meyve ve sebzeleri toplayacaksınız. Bu sayede para kazanacaksınız.
Oyun içindeki araçlar ve özellikler:
Yukarıda yazdıklarım dışında market butonuna basarsanız çeşitli ağaçlar satın alabilir, dekorasyon ürünleri satın alabilirsiniz. Seeds>tohum, Trees>Ağaç, Animals> Hayvanlar, Buildings>Binalar, Decoration>Dekor, Expand ise genişleme anlamına gelmektedir.
Buradan alacağınız ağaçlar da size para kazandırabilir. Hayvanlar da aynı şekilde. Binalar ve dekorlarla para kazanamazsınız. Sadece XP yani tecrübe puanı kazanırsınız. Expand ile de tarlanızın boyutunu büyüterek daha çok para kazanabilirsiniz.
Bunun dışında oyun içinde gelen görevleri ACCEPT butonu ile kabul edebilirsiniz. Böylece diğer tarlalara yardıma gidersiniz. Birazcık para ve XP kazanırsınız.





MuTLu_74 demişki 20 December 09 11:06 pm
Valla Hic Oynamadim Ama Merak Ediyorum Oynamam İcin Ne Yapmam Lazim
KıZıL demişki 21 December 09 12:08 am
Seviyenize göre ekilebilecek en iyi ürünler;
2 ila 6 saat arasında ekilebilecek en iyi ürün: böğürtlen (blackberries – 4 saat) 29. seviyede ekilebilir duruma geliyor.
8 ila 16 saat arasında ekilebilecek en iyi ürün: kuşkonmaz (asparagus – 4 saat) 37. seviyede ekilebilir duruma geliyor.
1 gün için ekilebilecek en iyi ürün: bezelye (peas – 23 saat) 32. seviyede ekilebilir duruma geliyor.
2 gün için ekilebilecek en iyi ürün: brokoli (broccoli – 46 saat) 35. seviyede ekilebilir duruma geliyor.
3 gün için ekilebilecek en iyi ürün: kızıl buğday (red wheat – 69 saat) 30. seviyede ekilebilir duruma geliyor.
4 gün için ekilebilecek en iyi ürün: kavun (yellow melon – 92 saat) 33. seviyede ekilebilir duruma geliyor.
Bunlarda benden olsun Pyalaşım için teşekkurler
bhy demişki 21 December 09 5:09 pm
Patlaşım için teşekkürler. armda işime yaradı. :D
dilom demişki 22 December 09 12:08 am
okey felan oynuyom ama bu ne adını bile duymadım daha önce neyse bir ara onudaögreniriz:))